Het belang van een kwalitatieve bureaustoel in stijl

Het belang van een kwalitatieve bureaustoel in stijl

deprojectinrichter-logo-4Ik heb mijn eigen kantoor en ontvang daar regelmatig klanten. Het kantoor bevindt zich aan de voorzijde van mijn huis, aan de grachten. Het is dus van zichzelf al een representatief huis, daar kun je je vast iets bij voorstellen, en toch moet ook het interieur zoiets reflecteren natuurlijk. Gelukkig heb ik wel enigszins begrepen hoe een zakelijke uitstraling aan het interieur te geven en toch recht te blijven doen aan de funderingen van dit huis, met z’n hoge plafonds met ornamenten en duidelijk oude, maar toch cleane en witte uitstraling. In mijn vrije tijd verzamel ik namelijk design en daarom wist ik wel wat te doen hier. Mijn fascinatie voor design is feitelijk begonnen bij de bureaustoel die Charles en Ray Eames in 1958 ontwierpen, toen ik dit eens in een tijdschrift zag staan. Deze bureaustoel is strak maar toch ook nog wat speels van karakter en het heeft een absoluut tijdloos design. De bureaustoel is er in verschillende varianten en ik heb degene met de hoge rugleuning en het bewegende frame achter mijn bureau staan, een bureaustoel moet namelijk wel echt goed zitten, ik zit er namelijk toch minstens acht uur per dag op, dat wil ik niet alleen in stijl maar ook in kwaliteit doen. In mijn eetkamer heb ik de andere stoelen uit de serie staan, acht rond de grote tafel, eveneens van Eames, die ik heb. Nou kon ik laatst nog een mooie set opkopen die ik in de vergaderruimte van mijn kantoor heb geplaatst, waar ik ook klanten ontvang.