Hoe kan je een AED gebruiken?

In het geval van een noodsituatie telt elke seconde en dit geldt natuurlijk ook als iemand is bezweken onder een hartstilstand. Je wilt iemand die een hartstilstand heeft zo snel mogelijk op kunnen lappen door het hart weer te laten kloppen, maar hoe doe je dit? Dit kan gedaan worden door middel van een AED te gebruiken.

De letters AED staan voor automatische externe defibrillator en dit apparaat dient gebruikt te worden om iemands leven te kunnen redden vanuit een hartstilstand. De AED analyseert het hartritme wanneer de speciale pads op de borstkas van de patiënt is geplakt en geeft een schok om het hart een seintje te geven dat deze weer op een normaal ritme moet gaan kloppen. Deze pads kunnen per variant AED verschillen, maar het principe is bij elk model hetzelfde. Of dit model nu volledig automatisch is of dat je zelf op de knop moet drukken voor de schok.

Wie mag een AED gebruiken?

Bij een hartstilstand is het belangrijk dat het slachtoffer zo snel mogelijk geholpen wordt om de kans op overleven zo groot mogelijk te maken. Om deze reden is het voor iedere inwoner van Nederland toegestaan een AED te gebruiken in tijden van nood. Het is daarnaast wel aan te raden dat voordat je zelf aan de slag gaat om een AED te gebruiken, je weet hoe dit moet. Een AED doet namelijk niets wanneer deze niet correct gebruikt wordt.

Wil je weten hoe je een AED moet gebruiken? Dan kan je bij G4S terecht voor een speciale AED cursus. Een AED gebruiken is onderdeel van de vele cursussen die G4S aanbiedt op het gebied van BHV. Hier leer je gemakkelijk en snel hoe een AED werkt en hoe je er een moet gebruiken. Als werkgever moet je altijd voldoende BHV’ers in je bedrijfspand hebben, waardoor er met de trainingen van G4S ook genoeg mensen zijn die weten hoe je een AED moet gebruiken. De AED maakt in steeds meer grote en drukke gebouwen zijn entree, en dat is niet voor niets.

Geef een reactie