Is WiFi bij jou ook een onmisbaar element op de werkvloer?

WiFi

Welke woning is tegenwoordig niet voorzien van WiFi? Niet alleen gebruikt men WiFi om razendsnel en zonder het verbruik van mobiele data te kunnen surfen en chatten op mobiele apparaten. Ook wordt WiFi gebruikt om een netwerk van apparaten in huis op te kunnen zetten. Denk aan uw printer en de televisie, die tegenwoordig standaard op het draadloze internetnetwerk in huis worden aangesloten. Zo is het gebruik van kabels niet langer noodzakelijk, om deze apparaten vanaf uw computer of telefoon te besturen. Niet alleen in huis is WiFi onmisbaar! Ook op de werkvloer zou WiFi een vast onderdeel moeten zijn. In dit artikel vertellen we u hier meer over.

Veiligheid

Een passende WiFi oplossing voor uw organisatie

Aan het gebruik van WiFi op de werkvloer zitten niet alleen voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het risico, dat kwaadwillende personen toegang krijgen tot de gegevens die via het WiFi-netwerk worden verstuurd. Om deze reden is het raadzaam om goed na te denken over de manier waarop u de netwerken op de werkvloer inricht. Veel bedrijven kiezen er bijvoorbeeld voor om een openbaar WiFi-netwerk voor gasten te combineren met een beveiligd netwerk voor medewerkers. Zo is de kans op diefstal van belangrijke en privacygevoelige informatie kleiner. Daarbij kan er een los netwerk voor draadloze apparaten, zoals printers, worden aangemaakt.

Bereik

Flexwerken maakt WiFi belangrijker

Het feit dat WiFi steeds belangrijker wordt op de werkvloer, valt onder meer te verklaren door de trend rondom het flexwerken. Kantoorpanden worden steeds minder vaak met vaste werkplekken ingericht. Medewerkers blijven langer thuis werken en komen alleen nog voor belangrijke afspraken naar hun werk. Zij hebben hierdoor niet langer een losse kantoorruimte nodig, maar kunnen op verschillende werkplekken hun werk doen. Dit betekent ook dat zij niet langer op een desktopcomputer werken. Het gebruik van internetkabels neemt hierdoor af en het gebruik van WiFi toe.