Wat zijn originele relatiegeschenken?

December was de maand van de relatiegeschenken, maar wat zijn leuke relatiegeschenken en hoe zorg je ervoor dat je volgend jaar nog leukere cadeaus hebt?

Een fles wijn met een bedrukt etiket is niet langer genoeg om de klant versteld te laten staan. Twintig jaar geleden had je daar mee aan kunnen komen zetten. Tegenwoordig is de standaard voor relatiegeschenken hoog.

Het leukste is als een geschenk precies afgesteld is op de wensen van een klant. Natuurlijk heb je niet met elke klant even intensief contact en weet je niet wat zijn of haar hobby’s zijn. Van degenen waarvan je dit wel weet kan je makkelijk inspelen op die hobby’s. Als een klant helemaal voetbal gek is dan is het een kleine moeite om een shirts van zijn club te kopen of je laat wat ballen bedrukken met jullie logo’s.

Mocht je van een klant niet specifiek weten wat zijn of haar hobby’s en voorkeuren zijn dan kan je toch makkelijk onderscheid maken in geslacht en leeftijd. Een pakket geven is leuk maar een activiteit is vaak nog leuker. Geef je klanten een uitje waardoor ze een dag plezier hebben in plaats een paar minuten (de tijd die het duurt om je pakket open te maken). Er zijn verschillende sites waarbij je uitjes of cadeaubonnen voor uitjes kan kopen. Zelfs op veilingsites kan je makkelijk leuke uitjes kopen, waardoor je nog geld overhoudt voor een traditioneel relatiegeschenk.

Bij een klantjubileum is het leuk om klanten een keuze te geven in wat ze graag willen. Koesteren ze al lang een wens om met één van de partners of specialisten van je bedrijf te praten? Dit is de gelegenheid om die wens werkelijkheid te maken zonder dat ze daar het gebruikelijke tarief voor hoeven te betalen. Ook een seminar van een specialist op jullie vakgebied kan van grote waarde voor je klant zijn.

Wat geef jij je klanten graag cadeau als relatiegeschenk of bij een jubilea? Laat jij misschien wel ballen bedrukken of doe je compleet iets anders? Maxilia.nl is een webshop waarbij je alles kan laten bedrukken als je het nog steeds niet weet!