Voordelen voor een vergadering buitenshuis

Vergaderen. We kennen het allemaal. Vaak wordt er uit gewoonte vergaderd in de dezelfde ruimte van het eigen kantoorpand. Dit kan na een tijdje een beetje eentonig worden. Tijd voor wat anders! Er zijn talrijke alternatieven voor een vergadering en bovendien ook heel wat voordelen van een vergadering op een externa locatie. Wij sommen er hieronder enkele op voor u!

Ongehinderd vergaderen

Als een vergadering lekker loopt en iedereen goed meewerkt, is het nooit leuk om gestoord te worden. Andere werknemers komen de vergadering binnen om iets te vragen, om een probleem te melden, om een belangrijke telefoon te geven… Niets is zo vervelender om uit de flow te geraken. Soms moeten er zelfs werknemer de vergadering verlaten voor een ander probleem. Als u vergadert op een externe locatie, is de kans natuurlijk kleiner dat u gestoord wordt. De concentratie kan dus volop benut worden!

Besef van noodzakelijkheid

Door te vergaderen op een externe locatie hebben alle deelnemers meer zin om te komen. Een nieuwe vergaderlocatie komt spannender en fijner over. Als u hierbij dan ook nog aangeeft dat het dringende zaken zijn die u moet bespreken, dan gaan er niet veel deelnemers afzeggen. Een externe locatie kan er dus voor zorgen dat de deelnemers gemotiveerder zijn!

Een nieuwe omgeving

Altijd vergaderen in dezelfde ruimte kan ervoor zorgen dat de creativiteit geblockt wordt. Door af te wisselen van omgeving kunnen de deelnemers van de vergadering meer geïnspireerd worden. U kunt natuurlijk ook de thema’s van uw vergadering afstemmen aan de locatie. Bent u op zoek naar inspiratie voor een buiten event? Ga wandelen in een park en houd een walk-meeting. Op zoek naar innoverende ideeën? Ga dan vergaderen in een vernieuwde omgeving. Dit werkt veel efficiënter dan op de huidige locatie waar u dagelijks werkt.

Nieuwe faciliteiten

Tegenwoordig zijn de vergaderruimtes uitgerust met de nieuwste toepassingen. Denk maar aan visuele borden, brainstormkits, zetels, beemers, brainfood… Er zijn tal van faciliteiten aanwezig die u misschien nooit heeft op kantoor. Ze zorgen voor extra motivatie van de deelnemers. Dit leidt daarna ook tot betere resultaten van de vergadering.

Teambuilding

Het is ook mogelijk om een activiteit te koppelen aan de vergadering. Het wordt een actiever moment en je leert de deelnemers veel beter kennen. De samenwerking verloopt vlotter en natuurlijk zullen ook de resultaten van de vergadering positiever uitdraaien. Kies een activiteit die past bij het thema van de vergadering en voor je het weet is de vergadering al voorbij en kunnen de deelnemers niet wachten om een volgende keer terug te komen.

Bent u overtuigd van een vergadering op externe locatie? Zoek snel een gethematiseerde ruimte en pimp je vergaderingen!